注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

永平小英教研组博客

 
 
 

日志

 
 

2010学年第一学期五年级英语期末综合练习卷(白云区握山小学 周彩丽)  

2010-12-15 21:30:59|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |
 

听力部分(40分)

一、选择听到的信息,将大写字母的编号写在题前的括号内。

(   ) 1.  A.How much           B.How many           C.How often

(    )  2.  A.third term           B.first term            C.seocond term

(    )  3.  A.take photo           B.take photos          C.take a photo

(    )  4.  A.a quarter to ten       B.a quarter past ten    C.a quarter on ten

(    )  5.  A.Guangzhou zoo       B.Night zoo           C.Park Zoo

(    )  6.  A.TV station           B.bust station          C.train station

  

二、  将句子的大写字母编号写在图中的括号内。(6分)

1.     2.          3.

     (   )                (   )                 (   )

 

 

4.       5.         6.

(   )                (   )                 (   )

 

三、  听问句,将句子的答案字母编号写在题前的括号内。(8分)

   (    ) 1.  A.I watch TV.           B. Every evening.         C.At seven.

   (    ) 2.  A.In December.          B. In May.                C.In March.

   (    ) 3.  A.It’s June 27 th.         B.It’s Monday.            C.It’s 7:00.

   (    ) 4.  A.It can swim.           B.It can walk.             C.It can fly.

   (    ) 5.  A.Banyan.              B.Grass                  C.Lily

   (    ) 6.  A.At eight.              B.On foot                C.OK.

   (    ) 7.  A.See you tomorrow.      B.All right.         C.Good morning.

   (    ) 8.  A.No,I don’t.            B.Thank you.        C.You’re welcome.

 

四、听读句子,填上句子所缺的单词。(10分)

     1.We are going to visit the _____ _____.

     2.The ______month is ______.

     3.The ______can jump ______.

     4.The train is going to _______ fot the city at a ______ to eight.

     5.The police ______ is on the right of the _______.

 

五、听问答句,根据听到的内容,选择相应的答案,把答案的大写字母编号写在题前的括号。(5分)

(   ) 1. The man usually _____ at the weekend.

          A.does some reading         B.takes exercise        C.surfs the Net

  (   ) 2.There are ______ terms in the girl’s school year.

         A.two                      B.three                   C.four

  (   ) 3.The bird can ______.

         A.climb the tree.              B.fly                    C.swim

  (   ) 4.The train will leave for here at ______.

        A.10:45                      B.11:00                 C.11:15

  (   ) 5.The lady want to go to the _______.

        A.hotel                      B.hospital                C.bank

 

六、听读短文,判断下列句子是否与短文意思一致。如一致。在题前的括号内写“T”,否则写“F”。(5分)

(   )1.Today is Saturday.

 (    )  2.Janet is going to visit her grandmother.

 (    ) 3.Janet and her grandmother are going to listen to music and plant flowers.

 (    ) 4.Janet doesn’t know how to clean the kitchen.

 (    ) 5.Janet is going to watch TV with her grandmother in the evening.

 

七、  仿照例子,把代表单词的字母编号写在题下的括号内。(9分)

A.first     B.April    C.frog    D.grass    E.lily    F.turtle    G.August    H.fifth

I.eighth    J.February    K.monkey    L.banyan    M.kapok    N.kangaroo    O.July

P.twelfth    Q.twentieth    R.October    S.snake

1.numbers (数字): __A__   _____   _____   _____   _____

2.months (月份): _____   _____   _____   _____   _____     

3.animals (动物): _____   _____   _____   _____   _____

4.plants (植物): _____   _____   _____   _____   _____

 

八、按照实际情况回答问题,把答案写在题后的横线上。(7分)

1.What can an elephant do?  _________________________________________________________

2. What time does your mother get up?   ________________________________________________

3. Does your mother have lunch at home?  ______________________________________________

4. How are you going on your holiday?  ________________________________________________

5. I want to buy a book.Where do I go?________________________________________________

6.What day is it today? _____________________________________________________________

7.What’s the city flowers of Guangzhou? _______________________________________________

 

 

九、  选择最佳答案填空,把答案的大写字母编号写在题前的括号内。(12分)

  (   )1. My sister often ______ dinner in the evening.

           A.cook                B.cooks            C.cooking  

   (    ) 2. Does your father ______ the Net at weekend?

           A.surfs                B.surfing           C.surf

   (    )3. _____ is it today?It’s July 5th.

           A.what day             B.What’s the date    C.How often

   (    ) 4. Look, the man are _____ in the park.

           A.taking photos         B.are taking photos   C.taking a photo

   (    ) 5. The plane is going to leave _____ nine.

          A.to                    B.for              C.at

   (    ) 6. I usually go to school _____ foot.

          A.on                   B.in                C.by

   (    ) 7. Don’t forget _____ late for school every day.

          A.to be                 B. to is              C. being

   (    ) 8. The girls _____ going to get there at 9:00.

          A.is                    B.are               C.am

   (    ) 9. The polar bear lives in _____.

          A.Asia                  B.Arctic             C.Africa

   (    ) 10.She likes going shopping _____ weekend.

          A.My mother             B.in                 C.at

   (    ) 11.My mother goes to work _____ weekdays.

          A.on                     B.at                C.for

   (    ) 12.Can you tell me the way _____ the market?

          A.for                      B.of               C.to

 

 

十、  选择正确的答案将短文补充完整,把答案的大写字母编号写在选项前的括号内。(10分)

 

                      ( I )

 

A.Where do you want to go on your trip?              B. The Window of the World.

C. What is your favourite day?                        D. Yes.of course.

E. By car.

 

Ben:____________________

Ken:Saturday. I can have a day trip.

Ben:____________________

Ken.:Shenzhen.

Ben:How do you want to go there?

Ken:______________________

Ben:Where do you want to visit in Shenzhan?

Ken:______________________

Ben:Can I go with you?

Ken:______________________

 

 

                        ( II )

 

A.Yes, that would be fun.               B.could you tell me the way to the zoo?

C.Yes, there are.                      D.Yes of course.

E.How do you want to go there?

 

Kate:Excuse me ,_____________

Mike:Which zoo?

Kate:Night Zoo in Panyu.

Mike:______________________

Kate:By bus.

Mike:You can take a No.216 bus to there.

Kate:Are there any tigers in the zoo?

Mike:______________________

Kate:Can I go there by cat?

Mike:______________________

 

 

十一、根据中文意思,将下列句子补充完整。(7分)

1.      You should _______________(读点书)every day.

2.      Please ______________(去散步) after dinner.

3.      The winter comes in _______________(第十二个) month in Guangzhou.

4.      I usually watch TV at _______________(八点半) after dinner.

5.      She goes shopping _______________ (乘地铁) at the weekend.

6.      Don’t _______________ (扔东西) to the animals in the zoo.

7.      The bank is _______________ (在左边) of the restaurant.

 

 

十二、阅读短文,完成下列练习。(10分)

( I )选择填空,把正确答案的字母编号写在题前的括号内。(5分)

 Hello,my name is Sally. I have a sister Janet. She goes to school from Monday to Friday. Eevery day, she gets up at 6:30.And then she washes her face and brushes her teeth. She usually gets to school at eight o’clock.In the morning,she usually has four classes and she goes back home at eleven fify. She usually gets home at 12:00. Then she has lunch at home. She goes to school again at 13:45.  She has 3 classes in the afternoon.She goes homework. She goes home at 17:15. She has her dinner at 17:30, after dinner, she has to do her homework. She goes to bed at 20:00.

  (    )1. She goes to school for _______days every week.

            A.five                    B.six               C.seven

  (    )2. Janet usually gets to school at _______.

            A.6:30                    B.7:30            C.8:00

  (    )3. Janet has _______ classes every day.

            A.six                     B.seven             C.eight

  (    )4. Janet has her dinner at _______ in the afternoon.

            A.17:15                    B. 18:30            C.17:30

  (    )5. Janet goes to bed at _______/

            A.19:00                  B.20:00                C.22:00

( II )判断下列句子是否与短文意思一致。如一致,请在题前的括号内写“T”,否则写“F”。(5分)

 

   My name is Susan. I have a lovely dog. Its name’s Nact. It’s a young dog. It’s only one year old. When I do my homework in my bedroom, it usually plays on my bed. It likes playing with me. We go to the park every evening. When I am sitting on the grass, it sits near me. It can help me do many things. It can make me happy. All my friends love my dog very much!What a lovely dog!I love my dog ! It loves me too!

  (    )1. Nacy is a lovely girl.

  (    )2. Nacy usually plays on the bed when Susan does her homework.

  (    )3. Nacy can’t help Susan do many things.

  (    )4. Nacy and Susan go to park every day.

  (    )5. All the Susan’s friends love her dog very much!

 

 

十三、选择下列话题中的一个,写一段35个字的话。(5分)

1.      描写你妈妈的一天作息时间。

2.        描写你最喜欢的动物。

   ______________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

_________________________________________________________________________

     

 

附录:

听力材料及答案

一、1. How often does your father take excise?

2. The first term is from September to January?

3. Can I take photos for the teachers?

4. We usually have English lessons at a quarter past ten.

5.Could you tell me the way to the Night Zoo?

3.We’re near the bus station.

 

二、A. They’re making a snow man.

    B. The rabot can dance.

    C. The old man often water flowers.

    D. They are playing table tennis every afternoon.

    E. The pupils are taking exercise.

    F. My father goes to work by underground.

 

三、1. How often do you watch TV ?

    2. When is Women’s Day ?

    3. What day is it today ?

    4.What can a bird do ?

    5.What tree do you like ?

    6. How do you go to school ?

    7. Let’s meet at the gate of the school.

    8. Thank you.

 

四、1.Art Museum.

    2.Second  Februay

    3.turtle    low

    4.leave    quarter

    5.Station   road

 

五、1.take excise      2.two        3.fly

    4.a quarter to eleven     5.hotel

 

六、Today is Sunday. Janet is going to visit her grandmother. Janet and her grandmother are going to listen to music and plant trees. Janet knows how to clean the kitchen. Janet is going to watch TV with her grandfather is the evening.

 

答案:

一.答案:1. C   2. B   3. B   4. B   5. B    6. B

二.答案:1. C   2. B   3. A   4. E   5. D    6. F

三.答案:1. B   2. C   3. B   4. C   5. A   6. B   7. B   8. C

四.同 听力材料

五.答案:1. B   2. A   3. B   4. A   5. A

六.答案:1. F   2.T   3. F   4.F   5. F

七、答案:1.H   I  P  Q

          2.B  G  J  O  R

          3.C  F  H  N  S

          4.D  E  L  M

八.实际回答

九.1. B   2. C   3. B   4. B   5. C   6. A   7. A   8. B   9. B   10. C   11. A   12. C

十.(I)C  A  E  B  D 

十.(II)B  E  C  D  A

十一.   1. do some reading

        2. go out for a walk

        3. the twelfth

        4. half past eight

        5. by underground

        6. throw things

        7.on the left

 十二.(I)1. A   2. C   3. B   4. C   5. B

       (II)1. F   2. T   3. F   4. F   5. T 

 

    

  

  评论这张
 
阅读(213)| 评论(1)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018